Töltés

Újratanulás és átképzés - a terápia hatásmechanizmusa


A Giger MD terápia a szenzoros aktiválással összefüggő mozgásstimuláció egészen új formáját képviseli.

A terápia elve annak felismerésén alapul, hogy az idegsejtek térben és időben összehangolt szerint kisülése, mely alapvető a központi idegrendszer önszerveződésében, annak sérülését követően részben elvesztik. A központi idegrendszer egészséges részei átvehetik a károsodott idegsejtek feladatait, feltéve ha intenzív és tartós ingerlés stimulálja.
Ennek megfelelően a központi idegrendszer alapvető struktúrájának szerveződése visszaállítható és számottevő fejlődés érhető el még súlyos sérülések esetében is. A siker kulcsa pontosan összehangolt mozdulatok ismételt végrehajtása. Ezek könnyen kivitelezhető ritmikus és koordinált mozgások ismételten végezve a bőr, az izmok, az ízületek receptoraiban térben és időben összehangolt impulzusmintákat váltanak ki, az impulzusok az idegpályákon összegződnek ami pozitív változást idéz elő az idegi hálózatban. Az ismétlődő jelleg a terápiában központi szerepet tölt be. Az ezredmásodpercre pontosan összehangolt mozgásminták, elősegítik az idegsejtek összekapcsolódását, új szinapszisokat hoznak létre és stimulálják a központi idegrendszer átszerveződését.
Ellentétben más terápiás módszerekkel a Giger MD terápia nemcsak a perifériát célozza meg, a periféria hat vissza a központra. A test egészének spirális mozgása visszaaktiválja a gerincvelő mozgásközpontját. A motoros funkciók javulása nem csupán a közvetlen begyakorolt mozgásmintára korlátozódik, hanem az összes mozgásra hatással van, mint például a mászás és járás.
Giger MD terápia egy szelíd neuro-fiziológiai tanulás és mozgásterápia, mivel az újratanulás szintjén hat. Az elvesztett frekvencia és fáziskoordináció újra folytatódik, a központi idegrendszer funkcionálisan újraszerveződik. Ilyenformán a mozgásos, valamint a vegetatív és magasabb szellemi funkciók újratanulhatók.